Home Visie Wie ben ik? Werkwijze

Werkwijze

De werkwijze van Oké Coaching is om aan te sluiten bij de coachvraag van de klant. Een coach stimuleert mensen tot het zelf vinden van antwoorden die voor hun leven van belang zijn. Hiervoor stelt de coach soms pittige en confronterende vragen.

Oké Coaching gaat uit van een christelijke ethiek. Ieder mens heeft mogelijkheden en is waardevol. In relaties met God, zichzelf en anderen komt een mens tot zijn volle recht.

Oké Coaching stimuleert mensen het beste uit zichzelf te halen en op een nieuwe manier Disc logonaar zichzelf te gaan kijken.

DiSC Persoonlijkheids Profiel wordt als instrument gebruikt binnen coaching en trainingen.

Werken vanuit systemisch denken en waarnemen, ben ik gaandeweg steeds meer gaan toepassen. Niet alleen de individuele persoon, maar ook de familie waar hij of zij uit voortkomt is bepalend voor de keuzes in het leven. Het zijn de (onbewuste) interactiepatronen die mensen meenemen in het leven en die vaak belemmerend werken op groei en ontwikkeling.

Eigen overtuigingen spelen hierin een grote rol. Door daar zicht op te krijgen komen mensen in beweging. Naast de DISC gebruik ik hiervoor diverse (creatieve)opdrachten binnen de gesprekken.

 

Een prachtig fragment uit het boek Wat is een droom? van H.Schirneck en S.Graupner

Wat is een droom? vroeg JONAS. Een droom is als een film die uit je binnenste komt, zei zijn moeder. Een film waarin je zelf de hoofdrol speelt. Soms is het ook net alsof je een reis maakt, maar dan niet met de auto of het vliegtuig. Deze reis maak je alleen met je hart. En je hoeft niet bang te zijn, want er kan je helemaal niets overkomen. Zo, doe nu je ogen maar dicht en droom maar lekker.